17 jan. 2008

GI erkänd av Socialstyelsen!

GI och lågkolhydratdieterna erkända av Socialstyrelsen! Idag kom beskedet!
Det såg Pixi på Rapport nu ikväll.

Socialstyrelsen har alltså tänkt till och kört över sina egna riktlinjer.
Dr Annika Dahlqvist, som rekommenderade sina överviktiga diabetespatienter en kolhydratfattig kost, blev ju anmäld av två dietister för detta. Dietisterna menade att hon äventyrade patienternas säkerhet. Ja, just det, du läste rätt - säkerhet. Så skrev de.

Men Annika ansåg att de hade fel och istället för att ta tillbaka de råd hon gett, sa hon helt sonika upp sig. För hon, hon visste minsann att GI och de andra lågkolhydratdieterna som Atkins, South Beach, Zone osv var bra och funkade bättre än de traditionella fettsnåla dieterna.

Men det höll inte alla med om. För himmel, vilken debatt det blev!

Och det har jag skrivit om tidigare, säger Pixi. Läs här, t ex. En artikel där svenska "experter" säger att GI-metoden är en bluff. Och jag fattar att de kunde uttala sig på det sättet. Jag visste ju att det funkade för jag hade ju gått ner med GI - och hållit det! Och mått bra av det.

Så ... fram för fett och proteiner, bort med socker och snabba kolhydrater ... och bort med resten av de extra kilona för den delen, också!

Förresten, kolla in inslaget i Rapport och intervjun med Annika Dahlqvist här ... och läs hennes blogg - doktor Dahlqvists blogg ... och, sist men inte minst ... du Annika - ett stort grattis!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...