4 juli 2007

Banta - med Äppelcidervinäger!



foto: Glorias Äppelgård

Banta med Äppelcidervinäger - äppelcidervinäger som ett komplement när du är på diet! Ett par matskedar i ett glas vatten före maten, eller en eller två kapslar koncentrerad äppelcidervinäger, minskar aptiten och ökar mättnadskänslan. Och så är äppelcidervinäger så himlans nyttligt!
Så här skriver Viveca Annell, som är dietist hos
netdoktor.se:

"Äppelcidervinäger - liksom all annan vinäger - har ett lågt pH-värde. Det innebär att om vi dricker vinäger före maten eller har lite vinäger på salladen så blir maten surare. Det gör att tömningen av magsäcken går lite långsammare och de enzymer som spjälkar stärkelsen i maten fungerar sämre. Måltiden ger då en långsammare blodsockerstegring, vilket kan göra att vi känner oss mätta en längre tid efter måltiden."

Och inte bara det! läser Pixi på medicallink.se. Äppelcidervinäger sänker kolesterolet och man kan använda det som
hårinpackningsmedel tillsammans med olivolja och som hårsköljvätska, mjällbehandling, i ansiktsmasker, som ansiktsvatten, munvatten mot dålig andedräkt och tandköttsinflammation, som desinfektionsmedel och behandling av torr och gammal hud och handsprickor. Och så kan man ju blanda sin salladsdressing med äppelcidervinänger såklart och MYCKET MER! En riktig dundervinäger, alltså.
Och jag, jag brukar hälla några droppar äppelcidervinänger i ett glas vatten och dricka till maten, avslöjar Pixi. Visst, det är lite surt, men man vänjer sig.

Och äppelcidervinäger finns ju i (nästan) varje mataffär och Glorias Äppelgård utanför Lund säljer ekologisk äppelcidervinäger.

Och
Naturpost har kapslarna med koncentrerad äppelcidervinäger så du slipper släpa med dig en flaska vinäger till lunchen på jobbet eller när du ska bort på middag!
Bra va!

1 kommentar:

Kinna Jonsson sa...

Vad roligt att du skriver om Glorias äppelgård. Jag fick en bok av min bror som Gloria mfl hade gett ut. Det fanns massor av fina grönsaks och fruktrecept i den och jag kan bara rekommendera dig ett köp. Själv är jag ingen troende på bantning med olika knep. Stefan Rössner säger ju alltid ät mindre och motionera mer. Verkar rätt klokt i längden men inte lätt att följa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...