6 juli 2007

Pixi fick ett mail - och ett tips!

Pixi fick ett mail från Kinna på Kinnas blogg - mormors mat appropå äppelcidervinäger som är så himlans nyttig och Glorias äppelträdgård i Skåne där man kan köpa ekologisk äppelcidervinäger.
Så här skriver Kinna:

"Vad roligt att du skriver om Glorias äppelgård. Jag fick en bok av min bror som Gloria mfl hade gett ut. Det fanns massor av fina grönsaks och fruktrecept i den och jag kan bara rekommendera dig ett köp. Själv är jag ingen troende på bantning med olika knep. Stefan Rössner säger ju alltid ät mindre och motionera mer. Verkar rätt klokt i längden men inte lätt att följa."

Tack Kinna för tipset! Men kommer du ihåg vad receptboken heter? Jag har tittat efter den men hittar den inte.
Och visst, Stephan Rössner har rätt på sitt sätt. Absolut!
Men har man övervikt och behöver banta så behöver man något att "hålla sig i", en metod som man kan följa. Och då vill man ha en diet. Med bra råd.
Och Rössner, han står för den traditionella fettsnåla bantningsteorin och är högljudd motståndare till Low-Carb eller lågkolhydrat bantningen som han säger är Kejsarens nya kläder. Intressant är förresten att han är inblandad i aftonbladets viktklubb (vilket han säkert får en slant för att medverka i).
Doktor Annika Dahlqvist däremot förespråkar lågkolhydrat bantning, och det kan man läsa mer om här, på doktor Dahlqvists blogg.

Ja, så tvistar de lärde, suckar Pixi.

Men Pixi vet att det där med GI faktiskt funkar om man vill gå ner i vikt. För det har hon gjort. Och bara för att man följt en lågkolhydratdiet under en period så betyder det INTE att man för all framtid och evig tid slopat kolhydraterna och sockret! Så det så!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...