6 juli 2007

Smalmat - Italienska Linser med Getost!

Foto: easyliving

Smalmat till lunch - riktig vegetarisk sommarmat. Med smak från Italien. Getost, antipasti och linser. Urgott!
Till 4 personer behöver du:

250 gr gröna linser
1 liter vatten
1 buljongtärning, grönsaksbuljong
4 skivor getost (1,5 - 2 cm tjocka)
200 gr antipasti*
2 knipplökar
2 skivade vitlöksklyftor
1 näve hackad persilja
1 tsk kummin (om man vill)
1 tsk chilipulver (om man vill)

Dressing:
2 msk grovkornig senap
2 msk balsamvinäger
3 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
salt & peppar

Sätt på grillen i ugnen (för grillning av getosten) och medan den blir varm lagar du till linserna:
1. Skölj linserna och koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen i en kastrull modell större. Häll i linserna och låt dem koka på låg värme i ca 20 min eller tills de är mjuka.
2. Hacka persiljan. Skiva löken och vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och "smält" löken och vitlöken med kummin och chilipulver i oljan tills löken är ljust brun.
3. Häll bort vattnet från linserna när de är klara (använd durkslag). Låt linserna torka och blanda i oljan från antipastin, lökblandningen, sedan antipastin och den hackade persiljan.
4. Grilla getosten, (låt kanterna vara kvar), tills den är varm.
5. Blanda dressingen.

Portionera ut linserna på tallrikar, toppa med en skiva getost och häll över lite dressing.
Klart att servera!

* Antipasti är aptitretare, kalla smårätter som serveras före maten i Italien, t ex marinerade grönsaker och charkuterier som salami och skinka. I det här receptet kan grillad och marinerad zucchini, aubergine eller paprika passa bra och de kan man köpa färdiga.

1 kommentar:

House Of .... sa...

Du har ingen koll på kalorierna/näringsinnehållet i dina smarriga recept?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...