12 jan. 2012

Inkokt Lax med Ljummen Primörsallad! LCHQ!



Inkokt lax med ljummen primörsallad 

Inkokt lax - en svensk klassiker och jätte-gott! Det här receptet kommer från Fredrik Paulúns nya bok  LCHQ - låghydratkost av högsta kvalitet.
Och är beräknat till 4 portioner!

Ingredienser:

800 g laxfilé

Lag:
1 liter vatten
1/2 citron i skivor, (gärna ekologisk)
3 tsk salt
några dillkvistar

Dillmajonäs:
2 dl crème fraîce
2 msk majonäs
1/2 dl hackad färsk dill
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt

Ljummen primörsallad:
300 g romainsallad
70 g ruccolasallad
500 g grön sparris
1 knippe rädisor
150 g sockerärtor
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
havssalt och svartpeppar

Så här gör du:

1. Skär laxen i fyra lika stora portionsbitar.
2. Koka upp lagen och låt den koka i ett par minuter. Ta bort citronskivorna och lägg i fisken. Det är viktigt att lagen täcker ordentligt.
3. Låt laxen sjuda i lagen ca 10 min.

4. Primörsallad: Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sparrisen och låt sjuda i ca 10 min. Ta upp dem och låt svalna. Skölj grönsakerna. Skär romain- och ruccolasalladen i grova bitar, ansa och dela rädisorna och sparrisen. Lägg dem i en skål. Blanda dressingen - olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Häll den över salladen.

5. Dillmajonäs: Blanda ingredienserna och servera i en separat skål.

Och så kan man ju naturligtvis servera nykokt färskpotatis till, om man inte är LCHQ:are!

 
Och ... här! ... kan du provläsa LCHQ - låghydratkost av högsta kvalitet! Jätte-fina bilder och layout!

Och ... här! ... finns boken att köpa, om du skulle känna dig sugen, och det till ett bra pris!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...