4 maj 2007

Smala Recept - Kalkon med Rosmarin & Vitlök


Kalkon med rosmarin och vitlök - ett gott, enkelt och smalt recept!
Det här behöver du till 4 personer:

1 kalkonbröst, minst 700 gr
1 msk smör
Vitlökspasta:
2 hela vitlökar
2 msk smält smör
2 msk olivolja
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk dijonsenap
1/4 tsk salt
1/4 tsk nymalen peppar

1. Sätt ugnen på 180°.
Du börjar med att göra vitlökspastan:
2. Skala vitlökarna och lägg klyftorna i en liten eldfast form. Droppa över det smälta smöre och täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen och baka tills vitlöksklyftorna är mjuka. Det tar ett litet tag.
3. Ta ut vitlöken ur ugnen och ta bort folien. Låt svalna. Pressa ut innanmätet ur klyftorna och mixa det till en slät puré med olja, rosmarin, senap, salt och peppar.
Sen fortsätter du med kalkonbröstet:
4. Torka av kalkonbröstet med hushållspapper och bryn det runtom i 1 msk smör. Lägg över det i en eldfast form och bred på vitlökspastan runtom. Stick in en termometer i bröstets tjockaste del och stek i 90° varm ugn tills innertemperaturen är 64°, 40 - 60 min beroende på tjockleken.

Servera med grönsaker, t ex broccoli, vaxbönor, haricot verts, en grönsallad och quinoa.

När Pixi gjorde det blev det kalkon över. Jättegott da'n efter! berättar Pixi som gjorde en Cesarsallad av det.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...