3 sep. 2006

Pixis Tillbehör - Plommonchutney med äpple



Jag och Mem plockade sååå mycket plommon i år! Och gjorde chutney till hösten. För att ha som tillbehör till Pixis höstmat.

Esters Plommonchutney med äpplen

1 kg plommon
1/2 kg syrliga äpplen
2 stora gula lökar
2 dl russin
2 dl inläggningsättika
2 1/4 dl råsocker
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk curry
1/2 tsk ingefära
1/2 kryddmått svartpeppar
1/2 tsk Atamonpulver

1. Skölj plommonen. Skålla dem, ta bort skal och kärnor. Lägg plommonen i en gryta.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
3. Skala och hacka löken. Skölj russinen.
4. Blanda ner allt utom Atamon i grytan. Rör om och låt småkoka utan lock ca 1 tim eller tills chutneyn blir tjock.
5. Ta grytan från värmen och rör i Atamon. Fyll chutneyn på rena varma burkar och förslut genast.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...