27 maj 2007

Varning! Farligt, farligt! - Läsk kan skada dig!


Läsk, som Coca Cola, Pepsi Max och Fanta, är inte bara farligt för oss bantare för att det innehåller så mycket socker. Läsk kan också skada dina celler! Det läser Pixi att forskare i Storbrittanien visat på i en ny rapport.
För vissa av de konserveringsmedel som en del läsk innehåller kan slå ut vitala delar av kroppens DNA! Och det kan leda till levercirros, dvs skrumplever, och Parkinsons!
Det är tillsatsen E211, eller sodium benzoat, som är orsaken. Det finns naturligt i bär och det används i stora mängder i många läsksorter för att förhindra att de möglar. Men inte bara det!
C-vitamin är också en vanlig tillsats i läsk, och C-vitamin tillsammans med E211 har forskare relaterat till cancersjukdomar!
Här kan du läsa hela artikeln hos independent.co.uk.

Och visste du förresten, att 1 burk läsk om dagen kan dessutom ge dig 6 - 7 kilos övervikt per år!
Och att svenska barn i genomsnitt dricker 1,5 liter läsk i veckan, enligt en rapport från Livsmedelsverket! Och att vart femte barn i Sverige är överviktig!

Varning, varning! Drick inte läsk! Och se upp med alla tillsatser i maten!

Det var allt från Pixi som haft en jättefin dag ute i solen idag söndag. Men nu är såååå himmmla bekymrad över hur framtiden kommer att bli för alla barn som växer upp med läsk. OCH snabbmat. För
en annan sak som forskarna OCKSÅ tar upp är biverkningar av andra tillsatser i maten som de kopplar till hyperaktivitet hos barn!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...