6 maj 2007

Smala Recept - Fiskwok med Ingefära!

foto: arla

Fiskwok med ingefära - ett smalt recept!
För kryddor som ingefära och vitlök sätter fart på ämnesomsättningen, läser Pixi i expressen idag.
Och det här receptet innehåller båda. Det här behöver du till 4 personer:

600 gr färsk vit fiskfilé, t ex sej
1/2 tsk salt
1 rödlök
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör-& rapsolja
2-3 tsk riven färsk ingefära
2 dkl lätt crème fraiche
1/2 - 1 tsk soja

1. Skär fisken i strimlor och krydda med salt.
2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken.
3. Fräs fisk, vitlök och paprika i omgångar i oljan i en het wok eller stor stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i ca 1 min.
Serverka med kokt ris (quinoa om du är på GI), rädisor och fullkornsbröd.

Och här är exempel på mat och kryddor som ökar ämnesomsättningen:
Ingefära, vitlök, chilipeppar, tabasco, grönt te, kanel, senap, fisk, skaldjur, kött, kyckling, quorn, olivolja, fet fisk, nötter, avokado.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...