Sommarsmak - Rabarberkräm med jordgubbar!
Ja, det blev jag bjuden på i redan i söndags fast sommaren absolut inte är här ännu, berättar Pixi. Såååå sommargott! Och det här behöver du till 4 personer:
300 gr rabarber
3 dl skivade jordgubbar
4 dl vatten
1 - 1,5 dl socker / fruktsocker
2 msk potatismjöl
ev flagad mandel
Ja, det blev jag bjuden på i redan i söndags fast sommaren absolut inte är här ännu, berättar Pixi. Såååå sommargott! Och det här behöver du till 4 personer:
300 gr rabarber
3 dl skivade jordgubbar
4 dl vatten
1 - 1,5 dl socker / fruktsocker
2 msk potatismjöl
ev flagad mandel
1. Skala eventuellt rabarberna. Skölj den och skär i mindre bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva dem.
2.Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarberna och koka under lock ca 5 min. Blanda i jordgubbarna.
3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt krämen få ett snabbt uppkok och ta sedan kastrullen från plattan. Häll upp krämen i en skål och sockra lite på ytan så blir det inte skinn på krämen. Låt den svalna.
Servera med mjölk och ev flagad mandel.
Receptet kommer från ica.se ...
1 kommentar:
Hej Pixi! Har en undran... Du berättar aldrig hur det går för Dig i din viktminskning. Skulle vara kul att veta hur mycket du har tappat. Superkul blogg! Läser alltid! //Theresia
Skicka en kommentar