Ett smalt recept från South Beach dieten - Grillad Rosmarin Lax med mos av Blomkål. Istället för potatismos och riktigt gott, tycker Pixi som aldrig tidigare gjort blomkålsmos.
Så här gör du - och receptet är för 4 personer:
Blomkålsmos
450 gr blomkål
25 gr lättmargarin (Pixi använder smör)
en nypa salt
en nypa nymalen svartpeppar
1. Koka, eller ångkoka, blomkålen tills den är mjuk.
2. Mosa den i en matberedare, eller mixa den, och tillsätt lättmargarinet / smöret. Smaka av med salt och peppar.
Grillad lax med rosmarin
450 gr laxfile
2 msk jungfruolja
2 tsk pressad citron
1/4 tsk salt
en nypa nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk färsk rosmarinblad, hackade, eller 1 tsk torkade krossade i olivolja
1. Skär fisken i 4 lika stora bitar.
2. Blanda olivolja, citronsaft, salt, peppar, vitlök och rosmarin i en skål. Pensla fisken med blandningen.
3. Grilla - i utegrill, i ugn, eller i grillpanna på spisen (det gjorde Pixi).
Och servera med en grönsallad.
Och Pixi säger att hon har svårt för lättmargarin, hon tycker inte om det i matlagningen fast det sägs att det ska vara bra. Så därför använder hon smör - för det är godare och för att det känns äkta och naturligt.
Så'n är hon, Pixi ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar