21 maj 2007

Smala Recept - Grillad Rosmarin Lax med Blomkålsmos!


Ett smalt recept från South Beach dieten - Grillad Rosmarin Lax med mos av Blomkål. Istället för potatismos och riktigt gott, tycker Pixi som aldrig tidigare gjort blomkålsmos.
Så här gör du - och receptet är för 4 personer:

Blomkålsmos
450 gr blomkål
25 gr lättmargarin (Pixi använder smör)
en nypa salt
en nypa nymalen svartpeppar

1. Koka, eller ångkoka, blomkålen tills den är mjuk.
2. Mosa den i en matberedare, eller mixa den, och tillsätt lättmargarinet / smöret. Smaka av med salt och peppar.

Grillad lax med rosmarin
450 gr laxfile
2 msk jungfruolja
2 tsk pressad citron
1/4 tsk salt
en nypa nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk färsk rosmarinblad, hackade, eller 1 tsk torkade krossade i olivolja

1. Skär fisken i 4 lika stora bitar.
2. Blanda olivolja, citronsaft, salt, peppar, vitlök och rosmarin i en skål. Pensla fisken med blandningen.
3. Grilla - i utegrill, i ugn, eller i grillpanna på spisen (det gjorde Pixi).

Och servera med en grönsallad.

Och Pixi säger att hon har svårt för lättmargarin, hon tycker inte om det i matlagningen fast det sägs att det ska vara bra. Så därför använder hon smör - för det är godare och för att det känns äkta och naturligt.
Så'n är hon, Pixi ...




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...