14 maj 2007

Smala Recept: Grillad Thai Kyckling & Rostad Kål

Grillad kyckling med ugnsbakad kål och palsternacka ... vilken kombination!

Visst, säger Pixi idag den 14 maj när regnet hänger i luften och hon för en gångs skull jobbar hemma och måste göra iordning lunchen själv.
Visst! En ovanlig kombination, jag håller med. Men vad ska man göra när man inte vill gå ut och handla? Jo - man tager vad man haver, förstås! Och vad hade jag? Kycklinglår, ett halvt kålhuvud och några palsternackor ... och det blev ett smalt recept - för 3 personer!

Grillade Kycklinglår Thai
6 kycklinglår (klubbor)
Kryddsmör:
80 gr smör
1 krossad vitlöksklyfta
1/2 tsk färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk cayennepeppar
1 msk lime- eller citronsaft
2 msk mango chutney

1. Sätt ugnsgrillen på medelstark värme.
2. Börja med kryddsmöret: Blanda smöret med alla ingredienserna och rör samman ordentligt.
3. Skär djupa snitt i kycklinglären med en vass kniv.
4. Grilla låren i ugnen i 10 - 15 minuter tills de nästan är klara. Vänd bitarna efter halva tiden.
5. Pensla kryddsmör över kycklinglåren och fortsätt grilla i 5 - 6 min. Vänd ofta och pensla ytan med kryddsmör.

Rostad kål och palsternackor
Vitkål
Palsternackor
Olja
Örtsalt

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär kål i tjocka bitar. Skala och skär palsternackan i stavar. Fördela dem jämt i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med östsalt.
2. Sätt in i ugnen och ugnsbaka i 25 - 30 min.

Och servera allt med en grönsallad!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...