24 apr. 2007

Smala Recept - Spenatfylld laxfilé

Lax med spenat, pesto, soltorkande tomater och pinjenötter, om man vill. Gott! tycker Pixi. Och ett riktigt smalt av alla smala recept - ett GI recept från South Beach dieten. Det här behöver du till 4 personer:

4 laxfiléer à ca 150 gr
en nypa salt
en nypa nymalen svartpeppar
300 gr små spenatblad, grovhackade
2 msk färdiglagad pesto
1 msk soltorkade tomater, hackade
ev 1 msk pinjenötter, hackade

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Gör ett snitt i mitten av varje laxfilé - skär bara igenom ca två tredjedelar av filén, inte helt igenom. Krydda filéerna med salt och peppra.
3. Blanda spenat, pesto, tomater (och pinjenötter) i en skål. Fördela blandningen över laxfiléerna och tryck in den i skåran.
4. Lägg filéerna på en plåt klädd med bakplåtspapper och baka dem i ugnen i 8 - 10 min eller tills spenatblandningen är genomvarm.

Servera laxfiléerna med ugnsbakade grönsaker och en sallad.
Och det här är ett recept från fas 2 av dieten.

I boken om South Beach dieten - den effektiva GI-metoden för varaktig viktminskming av dr Arthur Agaston finns fler jättebra smala recept, intygar Pixi. Och här, på svd.se kan du läsa en recension av boken och en jämförelse mellan South Beach dieten och Atkins dieten. Intressant läsning, ABSOLUT! tycker Pixi!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...