13 apr. 2007

Smala Recept - GI South Beach - Kyckling Ingefära & Ricotta



Marinerad kyckling i ingefära, citron och vitlök.
Orientalisk kålsallad med sesam.
Ångkokade sockerärtor.
Efterrätt: Ricotta kräm med riven choklad.


Ja, ikväll testlagade jag det första GI recept från South Beach dieten, berättar Pixi stolt, och det är ett exempel på vad man får äta under Fas I, alltså under rivstarten de två första veckorna av dieten.
Mitt betyg? 9 av 10 - gillade kålsalladen skarpt. Tycker om sesam. Och sockerärtor är mums! Kycklingen? Saftig och frisk av citronen. Men enligt receptet skulle man inte salta, man ska ju vara försiktig med salt när man är på diet. Och det saknade jag.
Ricotta krämen får 5 av 10. Ricotta smakar absolut ingenting! Och sockerersättning som det står i receptet att man ska blanda i, vill jag inte använda. Så det blev något smaklöst ...

GI South Beach Fas 1:

Kycklingfilé med ingefära


1 msk pressad citron
1 1/2 tsk färsk ingefära, riven
1/2 tsk nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
lite olivolja

1. Blanda till marinaden: citronsaft, ingefära, peppar och vitlök.
2. Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda över marinaden så att filéerna blir väl insmorda. Täck över och låt stå i kylskåpet i 1/2 - 1 tim.
3. Värm upp en teflonpanna på medelvarm värme, häll i oljan och stek kycklingfiléerna i ca 4 min på var sida eller tills de är väl genomstekta.
Ett recept för 4 personer.

Orientalisk kålsallad

1/2 litet kålhuvud, i strimlor
3 salladslökar, hackade
2 msk mörk sesamolja
2 msk risvinäger (eller vanlig vinäger)
2 msk sesamfrö, rostade

Lägg kål, salladslök, olja och vinäger i en skål och blanda väl. Ställ salladen kallt tills den ska serveras. Tillsätt sesamfrön och blanda på nytt strax innan serveringen.
Receptet räcker till 4 personer.

Pixis Tips! Strimla kålen med osthyveln, det går lättare än med rivjärn. Och du kan rosta sesamfrön så här: Hetta upp en stekpanna och lägg i sesamfröna i den heta pannan. Salta ev. Rör om sesamfröna så de inte bränns under tiden de rostas.

Ångkokta sockerärtor

Är jättegott till! Har du ingen ångkokningstillsats för kastrullen, så kokar du dem som vanligt




Ricotta kräm med choklad

100 gr mager ricottaost
1/4 tsk vaniljextrakt
sockerersättning eftr smak
1 tsk hackad, mörk choklad

Blanda ingredienserna i en dessertskål. Serveras kyld.

Pixis Tips! Här kan du läsa om hur nyttigt mörk choklad är!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...