18 feb. 2007

Gudrun Sjödén: Nu får det räcka!!!




Nu får det räcka!
Det säger kläddesignern Gudrun Sjödén. 65, om det sjuka modeidealet som bara passar trådsmala modeller. Appropå Stockholms Modevecka, som gick av stapeln i veckan.

Vad är egentligen priset vi betalar för modevärldens ideal? Att åttaåriga flickor känner sig pressade att banta, tioåringar måste köpa stringtrosor och 25-åriga kvinnor knappt vågar sig utanför dörren av rädsla för att inte passa in? Och därför blir olyckliga och deprimerade!

Det frågar Gudrun i en debattartikel i aftonbladet. Och Gudrun fortsätter:

Tanken var väl att modet skulle sätta guldkant på tillvaron, inte bli till en kvarnsten, som det är idag! Vi behöver en motrörelse som ser till HELA MÄNNISKAN, inte bara till storlek på bh eller färg på läppstift!

Pixi håller med och tycker att Gudruns artikel var jättebra! Läs den här!
Pixi var faktiskt på Modemässan i fredags. Och så här sammanfattar hon sina upplevelser därifrån:

Det var kul! Inte alls så hypat som som jag trodde det skulle vara, faktiskt! Men jag hann inte vara med på någon visning. Och det var SYND! Det roligaste var Rookiesarna, de unga designersarna, och så Beckmans skola, eleverna från modelinjen.
Och Gudrun, som fick en medalj av kungen häromsistens, har postorderbutik och massor med butiker utomlands. Men tyvärr Gudrun, jag har lite, lite svårt för dina kläder, skulle ha jättesvårt att ha dem på mig. Fast de helt klart är kläder som passar oss som är runda och lite stora ...



1 kommentar:

Anonym sa...

Verkar inte som att det kommer bli någon större förändring heller :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...