8 jan. 2007

Magisk Purjolökssoppa - en bantningsbuljong

Foto: Morran

Pixi läser just nu
Franska kvinnors smala hemligheter - smarta kvinnors guide till ett bättre och hälsosamt liv, av Mireille Guiliano. Och här finns receptet på en Magisk Purjolöksoppa, som egentligen är en buljong, som man lever på under en helg om man vill komma i form. En slags detox eller fasta.
Och Mireille säger att den är magisk, just när man vill gå ner några kilon ... absolut något för Pixi nu efter julhelgen!

Receptet är för en person och är tänkt att räcka under två dagar. Det här behöver du:

1 kg purjolök
vatten nog att täcka dem i en stor gryta

1. Rengör purjolökarna och skölj dem väl. Skär av de gröna delarna så det som blir kvar är det vita med en aning av grönt (spara det gröna till senare buljongkok).
2. Lägg purjolökarna i en stor kastrull och täck med vatten.
3. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda utan lock i 20-30 min.
4. Häll av vätskan och spara den. Lägg purjolökarna i en skål.

Juicen, eller buljongen, ska drickas uppvärmd eller rumstempererad varannan eller var tredje timme, 2 dl åt gången.
Till måltider, eller om man blir hungrig, tar man lite av själva purjolöken, en dryg deciliter åt gången. Fukta med lite jungfruolivolja och citronsaft. Krydda måttligt med salt och peppar och strö över hackad persilja, om du vill.

Och det här är det man lever på de två dagarna fram till söndagsmiddagen, säger Mireille, när man kan äta en ligen bit kött eller fisk (100-150 gr) med grönsaker som ångats med lite smör eller olivolja, och en bit frukt.

Såå ... det blir purjolök till helgen, alltså!




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...