15 nov. 2006

Modevärlden - Make me a supermodel!

Ikväll, när Pixi FAKTISKT gick en kvällspromenad (heja Pixi!), gick hon in på Seven-Eleven för att köpa en liter mjölk och då såg hon den här bilden på löpsedlarna - av Marianne, 18 år, från Umeå, som är med i den brittiska dokusåpan "Make me a supermodel".

Och Marianne, hon ligger bra till i tävlingen, läste Pixi. Hon är en av fyra kvar i tävlingen. Och hon som vinner får ett kontrakt med modellagenturen Select.

Men Marianne har blivit kontroversiell, för bilder som den här har väckt debatt i de engelska tidningarna. Hos organisationer som jobbar med ätstörningar, som t ex International Eating Disorders Centre. DE menar att magra modeller som Marianne blir förebilder och uppmuntrar till överdriven bantning som kan leda till anorexi.

Det håller Pixi DEFINITIVT med om. Och hon tänker på Luisel Ramos, modellen som dog under en visning för inte så länge se'n. Hon var 22 år och vägde 44 kg.
Men hon tycker inte att man belasta stackars magra Marianne för det. För hon har inga problem med ätstörningar, hon har alltid varit tunn. Det intygar Mariannes bror.
Men Pixi tycker att de ska gå på sådana där supermodellstävlingar och göra som de gjorde på modeveckan i Madrid härom månaden. Kolla upp modellernas BMI och sätta hälsosamma gränser. OCH gå på hela modeindustrin så de ändrar idealen så att de passar oss vanliga !!!

Och Pixi frågar - Tycker du att Marianne ser bra ut, i kroppen alltså? Skulle du vilja se ut så här?

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Okej jag har förstått att modeller ska var smalare än vanliga människor. Men jag tycker nog att Marianne är för smal, det är inte snyggt.

Cecilia sa...

Förresten glömmde att skriva att jag inte vill se ut så. men jag vill ju inte heller bli en model.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...