2 sep. 2006

Höstmat - Squashgratäng med kantareller




Mem odlade squash i år och de växte och växte och höll på att ta över hela hennes kolonilott! Men hur lagar man till squash på GI sätt egentligen? undrade Pixi som fortfarande var på GI och höll på att samla GI recept för fullt. Jo, t ex så här, och det räcker till 4 personer:

1 squash
1 gul lök
200 gr kantareller
1 pkt bacon
100 gr fetaost
1 pkt crème fraiche
vitlökspeppar & salt

Sätt ugnen på 180 grader.
1. Skölj och skiva squashen och löken i skirvor.
2. Rensa kantarellerna och dela dem om de är stora.
3. Stek baconet knaprigt och ta upp det.
4. Stek svampen i baconfettet.
5. Varva squash, lök, svamp och bacon i en smörad ugnsform.
6. Mosa fetaosten och blanda den med crème fraichen. Häll röran över gratängen.
7. Ställ in i ugnen och grädda i 20-30 min.

Gott till kyckling och ett kraftigt bröd. Och en sallad.

Receptet kommer från Ljiljana som är brödansvarig på Sabis Fältöversten och det är hennes favritrecept, berättar hon.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...