Hemgjord aprikosmarmelad utan socker. Till getost. Istället för efterrätt. Jättegott och enkelt om man tycker om getost, och det gör Pixi MEN bara i måttliga mängder.
Aprikosmarmelad
250 gr torkade aprikoser
vatten
1 kanelstång
1 stjärnanis
1. Strimla aprikoserna fint. Lägg i en kastrull och slå på vatten så det knappt täcker. Lägg i kanelstång och stjärnanis.
2. Låt puttra tills aprikoserna nästan kokar sönder. Späd ev med mer vatten, låt annars marmeladen koka tills resterande vatten kokar bort. Låt svalna.
- Eftersom aprikoserna är så söta har inget extra socker tillsatts, och den håller sig i minst en vecka om den får stå kallt.
Getost
Beräkna ca 40 gr per person, och det kan vara blandade sorter som hård, färsk, chèvre.
Servera! Och vill du ha ett bröd till, välj ett gott surdegsbröd!
Aprikosmarmelad
250 gr torkade aprikoser
vatten
1 kanelstång
1 stjärnanis
1. Strimla aprikoserna fint. Lägg i en kastrull och slå på vatten så det knappt täcker. Lägg i kanelstång och stjärnanis.
2. Låt puttra tills aprikoserna nästan kokar sönder. Späd ev med mer vatten, låt annars marmeladen koka tills resterande vatten kokar bort. Låt svalna.
- Eftersom aprikoserna är så söta har inget extra socker tillsatts, och den håller sig i minst en vecka om den får stå kallt.
Getost
Beräkna ca 40 gr per person, och det kan vara blandade sorter som hård, färsk, chèvre.
Servera! Och vill du ha ett bröd till, välj ett gott surdegsbröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar