26 aug. 2006

Sommarmat - Mems morotssoppa med ingefära


Sååå gott Mem! Och tack för receptet!
En av de där riktigt varma kvällarna i somras gjorde Mem morotssoppa med ingefära, och vi åt den kall, berättar Pixi. Men den är lika god på vintern, säger Mem. Då serverar jag den varm. Bara som den är med ett gott bröd till eller som förrätt. Receptet är för 4 personer:

4 morötter
1 purjolök
1,2 liter grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde (om du är på GI, OK. Annars - ta matlagningsgrädde)
2 msk riven färsk ingefära
salt & peppar

1. Skölj, rensa och skiva purjolöken.
2. Skala och skiva morötterna.
3. Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på buljongen. Koka dem mjuka (det tar ca 15-20 min).
4. Tillsätt grädden, kör soppan slät i en mixer, matberedare eller använd stavmixer.
5. Riv den färska ingefäran och rör i den.
6. Koka upp, smaka av med salt & peppar och servera varm.
Garnera med persilja eller med lite strimlad purjolök.

Mems tips för en varm sommarkväll - låt den svalna och ställ i kylen ett tag och servera.

(Men det är ju inte jag som komponerat soppan egentligen, säger Mem. Receptet kommer från kocken Måns Falck. Tack Måns!)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...