19 aug. 2006

Pixi kom hem alldeles nyss ...



från Kerstin i Upplands Väsby. Och hon känner fortfarande av Sangrian från igår kväll ...
Men det gör ingenting, säger Pixi. För Mems Vino Tinto Sangria var perfekt en varm kväll som det var igår då man vill ha något friskt och svalt att dricka som det inte är för mycket alkohol i.

Men när jag berättade om Sangrian för Kerstin så sa hon att Systemet kommer att sluta sälja Vino Tinto, som är det allra första spanska röda vinet som började säljas i Sverige. Och det var på 1940-talet. På 50-talet blev Vino Tinto riktig en hit och då skulle alla som var något dricka Vino Tinto och Anders Beckman fick designa etiketten.
Så nu efter 64 år ska alltså Vino Tinto försvinna och augusti är det den sista månaden man kan köpa det på Systemet. Och det beror på att det kommit så många andra viner på den svenska marknaden.

När Pixi ringde och berättade det för Mem, som verkligen KAN MYCKET om mat, blev hon också helt bestört och sa att det är ju ett jättebra vin, inte bara för Sangria utan också som bordsvin och att använda i matlagning och vad ska det vara bra för, egentligen? Så där satt Pixi och Mem och blev riktigt nostalgiska över tanken att vinet inte kommer att finnas längre och att de aldrig mer kommer att kunna göra Mems Vino Tinto Sangria ...



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...