23 aug. 2006

Marilyn - hennes hemlighet ...

var att hon visste vad GLAMOUR är.

Och det, det har inget med att göra hur smal eller tjock man är utan det handlar om nå't annat, tror Pixi. Självkänsla, kanske?
Fast det hade inte Marilyn något överflöd av, hon hade ganska dåligt självförtroende och det säger ALLA!

Men Marilyn älskade kameran och hon VISSTE hur hon skulle klä sig.
Och Pixi har en teori och det är att även om man är tjock så kan man vara glamourös. Om man vill. För om man är rund så har man FORMER, och det är mycket snyggare än bengetsidealen på alla catwalks. Men problemet för oss "tjockisar" med bröst, mage, rumpa och höfter är att hitta snygga kläder.

För har ni tänkt på det här?

De flesta stora modedesigners är män, oftast homosexuella. Och vilka kroppsideal har de? Inte kvinnliga precis om man tittar på modellernas kroppar. För var är modellernas bröst? Och höfter? Nej, modellerna har kroppar som unga pojkar ...

Och har ni tänkt på det här?
Det är lättare att få kläder att se snygga ut på magra, långa, platta kroppar. Om man är rund och har former så krävs det mer av designern, för han eller hon måste forma kläderna efter kroppen så att det ser bra ut. Designern måste vara duktig på tillskärning.

Och Pixi blir så arg när hon går i affärerna och de stora storlekarna i kläder är skurna som SJOK! Sydda i raka stycken som hänger som påsar på kroppen. Och när hon säger det till försäljarna säger dom att "Det är det folk vill ha!"
Pyttsan, säger Pixi. Det är det som finns. Därför att ni har dåliga inköpare.

Och därför ser vi tjockisar ÄNDÅ tjockare ut därför att vi inte kan köpa kläder som passar oss. Därför att designern inte tänker på normala tjejkroppar med bröst, mage, rumpa och höfter, därför att inköparen är fantasilös och inte hittar kläder med form, därför att företagen är snåla och tänker på vinstmarginaler och vill sälja billiga modekläder med minimal åtgång av tyg uppsydda på syfabriker i Tredje Världen av sömmerskor med svältlöner. Och se'n, se'n så inbillar de oss att det är oss, tjockisar, det är fel på därför att vi inte passar i deras kläder!

Som när jag skulle köpa en ny BH. Jag gick till Twilfit i Fältöversten, specialbutik för underkläder trodde jag. När jag inte hittade min storlek frågade jag tjejen i kassan var jag kunde BH's storlek 85 D.
Nej, det har vi inte, sa hon, du får allt ta och specialbeställa!

Pixi säger bara en sak - Bojkotta Twilfit och alla andra affärer som är tjockis&form-fientliga! Det har Pixi gjort i över ett år nu!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...