4 juli 2006

Artikel - En artikel om Detox ...

hittade Pixi i Aftonbladet när hon höll på att packa för fullt. För den här med Detox bantning, det tycker hon var bra.
Pixi har nämligen också börjat fundera på det här med tillsatser i maten. Och då menar hon inte bara socker, utan kemikalier som gör att maten håller bättre och längre. Paula Baille-Hamiliton, som är läkare och expert på metobolism och ämnesomsättning, vet mer än Pixi. Hon säger att de
besprutningsgifter och hormoner som man använder i djurfoder också påverkar oss! Pixi ryser när hon läser artikeln ... och hon gick genast till Bokus för att se om de hade boken. Och det hade de! För Paula har skrivit massor med böcker om Detox!


Gå ner i vikt med detoxdieten

Kan västvärldens problem med fetma bero på gifter i maten?
Det hävdar brittiska läkaren Paula Baillie-Hamilton.
Hon har skapat en avgiftningskur som lovar bestående viktminskning omedelbart.

De senaste åren
har gifter och kemikalier i jordbruket fått allt större uppmärksamhet. Galnakosjukan är en av
många sjukdomar som kopplats ihop med djurfoder och djurhållning. Nu tror brittiska forskare att det även finns samband mellan övervikt och toxiner i mat.
- Det är troligt att besprutningsgifter och hormoner i djurfoder minskar kroppens egen förmåga att reglera vikten, säger Paula Baillie-Hamilton, läkare och expert på metabolism och ämnesomsättning.
Paula Baillie-Hamilton har i sina studier, som är sammanställda i boken "The Detox diet", funnit att flertalet kemikalier som i dag används i jordbruket ger viktökning som bieffekt. Vissa toxiner har också framställts just för ändamålet att ge snabb tillväxt av fett och muskler hos boskap.
Enligt Paula Baillie-Hamilton har hormonerna samma effekt på oss när vi sedan äter köttet, med fetma som följd.
- Ett ämne är antibiotika, som jag från början trodde gavs till djur för att döda bakterier. Men det har visat sig att de doser man ger till boskapen är för små för att råda bot på infektioner. I stället har antibiotikan en viktökningseffekt, säger Paula Baillie-Hamilton.

Syntetiska kemikalier
Paula Baillie-Hamilton menar att vi varje dag utsätts för tusentals olika kemikalier som lagras i kroppsfettet. De flesta är syntetiska, vilket gör att kroppen inte vet hur den ska hantera gifterna.
Resultatet blir att vår egen automatiska "viktreglering" sätts ur spel. Samtidigt urlakas kroppen på viktiga näringsämnen, vilket leder till en ännu större obalans.
- Studier visar att ju mer överviktig man är, desto större är bristerna på vitamin A, C, E och även vissa ur B-komplexet, säger hon.

Kosttillskott och motion

Paula Baillie-Hamiltons lösning är att välja bort "giftkällorna". Så välj kravodlad mat i kombination med kosttillskott och motion. Även om kroppen tagit stryk av kemikalier kan den snabbt återställas och få igång den egna viktregleringen. Resultatet blir en bestående viktnedgång och en generellt bättre hälsa.

/ Sara Milstead skrev artikeln i Aftonbladet 030715

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...