21 juni 2006

Sommarmat - Gazpacho

Pixi lagade Gazpacho häromdagen - och serverade den iskall! Perfekt sommarmat för slimming när det är pustande varmt ...

Pixis Gazpacho

2 stora tomater
1 gurka
1 medelstor lök
1 paprika
2 burkar tomatjuice
2 vitlöksklyftor
Purjolök eller gräslök till garnering.
Och - olivolja, rödvinsvinäger, tabasco, salt, svartpeppar.
Om du vill - servera gazpachon med frasigt vitlöksstekta brödkuber.
Det är Pixigott!

1. Skala tomaterna, dela gurkan (på längden), skär löken och paprikan i bitar.
2. Lägg hälften av grönsakerna i mixern (du sparar alltså hälften), slå i en 1/2 burk tomatjuice och kör allt till puré, ca 30 sekunder.
3. Häll grönsakspurén i en stor skål med resten av tomajuicen, ett par matskedar olivolja, lika mycket vinäger, lite (1/4 tsk) tabasco, salt och peppar. Blanda och ställ in i kylen ca 2 timmar.
4. Hacka det som är kvar av tomater, gurka, lök och paprika, skär purjolöken/gräslöken fint. Lägg grönsakerna i små skålar.
5. Strax före serveringen pressar du en vitlöksklyfta i den kylda soppan. Rör om ordentligt. Häll upp i små soppskålar eller i glas på fot och servera med de de finhackade grönsakerna.

-- Så här blir brödkuberna frasiga och goda:
Gnid en stekpanna med en ituskuren vitlöksklyfta. Häll över lite olivolja och värm. Stek brödkuberna till de är frasiga och fått fin färg. Lägg dem i en skål och servera.

Gazpachon räcker till 4 personer. Som förrätt i mindre portioner till 6 personer.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...