7 mars 2007

Nu är det bevisat! Atkins dieten fungerar bäst!

Det läser Pixi i dn.se idag. För Jama, det är det amerikanska läkarförbundets tidskrift, har presenterat en studie som näringsforskaren Christopher Gardner och hans kollegor gjort på det prestigefyllda Stanford University i Kalifornien. De lät 311 överviktiga kvinnor följa olika dieter - Atkins, Zone, Learn och Ornish (som Pixi allllldddrig hört talas om!). Och ... det visade sig att Atkins, typ GI, var mest effektiv!
Christopher Gardner säger att han inte är förvånad över resultatet.
Men Åke Bruce, expert på Livsmedelsverket är förvånad och inte övertygad för där säger dom att vi ska begränsa fettet och äta mer bröd.
Socialstyrelsen, som håller på att försöka ta tag i det ökade problemet med oss svenskar och vår övervikt, har inte sagt någonting än. Men det kommer, för Socialstyrelsen förbereder nämligen nationella riktlinjer om hur vi ska behandla vår svenska övervikt.


Och DET blir spännande! tycker Pixi.
Så mycket kritik som svenska läkare ger GI - Low Carb - Atkins. Medan de amerikanska läkarkåren inte verkar ha några som helst problem med de här bantningsmetoderna ... Så ... vilken linje ska Socialstyrelsen ta?
Pixi, hon är övertygad. Atkins, typ GI, fungerar! Och övertygad är också Maria, som gick ner 30 kg på ett år med Atkins!

Och så en sak till - Pixi har börjat på gymmet!
Ja, jag var där ikväll - 1 timme tränade jag! Heeeelt otrooooligt! hälsar en glad men lite trött Pixi kvällen innan den 8 mars som är Kvinnodagen och det är imorgon!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...