2 dec. 2006

Gi - Julmat

Pixi hittade den här listan på bra GI julmat som hon gärna vill vidarebeforda. Själv har hon inte tid att kommentera den just nu, för hon är FULLT UPPTAGEN med att förbreda för Första Advent ... och det är redan imorgon ...!

GI-KRÖGARENS RÅD:

Välj gärna:
  • Sillinläggningar - med fruktos hellre än socker
  • Lax
  • Ål
  • Julskinka - men skär bort griljeringen
  • Fårfiol
  • Kalkon
  • Ägghalvor med kaviargrädde
  • Tomatsallad
  • Oxbringa
  • Rotfruktslåda
  • Lutfisk - välj bort såsen och ät med smör och senap
  • Ost - alla sorter på julbordet
  • Rågkusar och finncrisp - i stället för annat bröd
  • Snaps
  • Rött vin
  • All frukt - utom banan
  • Nötter
  • Mörk choklad - med hög kakaohalt

    Varning för:
  • Julkorv - om den inte är gjord på rent kött
  • Revbensspjäll - för honungsglaseringen
  • Köttbullar - kan innehålla ströbröd eller kokt potatis
  • Prinskorv
  • Prickig korv, salami
  • Syltor
  • Janssons frestelse
  • Senap - om den inte är sötad med fruktos
  • Ris à la Malta
  • Risgrynsgröt
  • Öl
  • Julmust och läsk

  • Och du kan läsa mer i SvD här!

    Inga kommentarer:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...