Äntligen! Ett 100% GI recept på lussekatter! Pixi äääälskar nämligen saffransbullar och idag på Lucia den 13 december kan hon högtidligt vidarebefordra detta 100%iga GI recept ...
Du behöver:
50 gr jäst
75 g smör
1/2 liter sojamjölk
250 g kesella 1%
1 g saffran (2 paket)
sötningsmedel motsvarande 2 dl socker
1/2 tsk salt
1 3/4 liter siktat dinkelmjöl+ till utbakning
1 ägg till pensling
Till dekoration: russin eller torkade aprikoser i bitar
Du behöver:
50 gr jäst
75 g smör
1/2 liter sojamjölk
250 g kesella 1%
1 g saffran (2 paket)
sötningsmedel motsvarande 2 dl socker
1/2 tsk salt
1 3/4 liter siktat dinkelmjöl+ till utbakning
1 ägg till pensling
Till dekoration: russin eller torkade aprikoser i bitar
2. Värm sojamjölken och smöret fingervarmt och häll det över jästen.
3. Lös saffranet i degspadet och tillsätt kesella.
4. Blanda mjölet med sötningsmedel och salt. Häll i mjölblandningen i dagspadet och arbeta degen blank och smidig tills den släpper från bunkens kanter.
5. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
7. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mera mjöl. Baka ut den till ca 30 lussekatter. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
8. Om du använder torkade aprikoser som dekoration hackar du dem i mindre bitar.
9. Pensla saffransbröden med uppvispat ägg och dekorera med russin alt aprikosbitarna. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.
Och det här är ett recept från GI Viktkontroll via tv4, avslutar Pixi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar