11 nov. 2006

Snabbt PixiTips - DNs Fars Dags Tårta!


Imorgon är det Fars Dag! Och så här i sista stund kom Pixi på att hon ska göra den här tårtan till Pa ... receptet hittade hon i DN - här!

Fars Konfekttårta med chili

Botten:
250 gr mandelmassa
1 ägg
1 äggvita
2 msk kakao

Chokladtryffel:
25 gr smör
1 1/4 dl vispgrädde
200 gr mörk choklad
ca 1 tsk hackad röd chili

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan. Rör ihop den med ägg, äggvita och kakao. För att smeten ska bli välblandad, använd elvisp.
3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i 25 min. Låt bottnen svalna.
4. Hacka chokladen smått.
5. Smält smöret i en kastrull. Häll på grädden och koka upp.
6. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladhacket.
7. Sätt kastrullen ytterligare en kort stund på plattan om chokladen har svårt att blanda sig med grädde och smör, det ska bli en jämn smet.
8. Blanda i hackad chili efter smak.
9. Häll i chokladtryffeln i formen med den avsvalnade mandelmassebottnen. Ställ in den i kylen tills den stelnad, minst 3 tim.
10. Pudra ev över kakao och garnera med chokladbönor eller kaffebönor. Servera med en klick vispgrädde eller crème fraiche.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...