8 okt. 2006

Makrobiotisk - Risotto Nötter & Frukt Gwyneth P

Gwyneth Paltrow äter bara makrobiotisk mat, vet Pixi. Och det här är ett makrobiotiskt recept på en risotto med nötter och torkad frukt som Gwyneth gillar och den räcker för 4 personer:

Ingredienser
350 gr råris
850 ml vatten
250 gr hackad blandad torkad frukt
3 hackade selleristjälkar
1 stor finhackad lök
2,5 msk jordnötsolja eller solrosolja
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1-2 msk hackad färsk koriander (eller persilja)
90 gr blandade nötter - pinje, valnötter, solrosfrön, hasselnötter, mandel eller vad du har
salt & färskmalen svartpeppar

1. Värm oljan i en stor kastrull. Lägg i den hackade löken och sellerin och låt dem "smälta" på mellanstark värme i ca 8 min tills de är gyllengula och mjuka, men inte bruna.
2. Lägg i den hackade torkade frukten och vattnet. Koka upp och lät koka under lock i 10 min.
3. Lägg i ris, krydda med salt & peppar, kanel och ingefära. Rör ordentligt.
4. Låt koka under lock på låg till medelstark värme till riset är klart och vattnet absorberats.
5. Vänd ner nötterna och hälften av koriandern / persiljan. Smaka av och krydda mer om du tycker att det behövs.
Lägg över risotton i en skål och garnera med resten av koriandern / persiljan. Servera!

Receptet är hämtat från Adele Parkers Slimming Secrets of the Rich and Famous.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...