7 okt. 2006

GI Recept - Chokladkaka med kokos och nötter



Idag är det lördag och det bara regnar och regnar och Pixi blev sååå suuugen på chokladkaka! Och så hittade hon ett jätteintressant GI recept på rostadmandelochruccola.blogspot.com:

Ingredienser:
6 ägg
300 gr mörk choklad, 70% kakao
1/2 dl kallt starkt kaffe
(4 msk fruktsocker - om du måste)
1 del hackade pecan- eller valnötter
kokosflingor

Sätt ugnen på 200 grader.
1. Smörj en form och "bröa" med kokosflingor.
2. Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggvitorna till hårt skum.
3. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad och blanda sedan chokladsmeten med de äggulorna, kaffet och det ev fruktsockret och de hackade nötterna och rör om.
4. Vänd ner smeten i äggvitorna och blanda väl
5. Häll i formen och baka i 10 min. Låt kaka stå minst en timme i kylen innan du stjälper upp den och serverar.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...