21 sep. 2006

Höstmat - Linssoppa med trattkantareller

Trattisar - trattkantareller är gott! det tycker Pixi. Det här är ett tips på en trattkantarellsoppa med linser och den passar bra när man är på GI och vill äta vegetariskt och det är höst. God höstmat alltså för 4 personer:

2 dl torkade trattkantareller
1 msk smör
100 gr lök, finhanckad
1 klyfta vitlök, pressad
1 dl röda llinser
200 gr rivna morötter
100 gr grovt riven rotselleri
2 svampbuljongtärningar
1 liter vatten
2 dl kaffegrädde

1. Lägg trattkantarellerna i blöt, låt dem dra i minst en halvtimme.
2. Krama kantarellerna så att vattnet avlägsnas. Fräs dem i smör i en gryta.
3. Tillsätt vitlök, den finhackade löken. Fräs den tills den blir glansig. Tillsätt sedan linser, morötter och rotselleri.
4. Rör ner buljongtärningarna och vattnet. Låt soppan koka tills linserna är mjuka, ca 30 min.
5. Tillsätt grädde och låt soppan bli varm.

Om du vill äta bröd till, så kan du göra krutonger enkelt - några brödskivor, skär i tärningar lägg i soppan. Grovt bröd är gott till!

Receptet kommer från Aftonbladet Hälsa den 060919.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...