24 sep. 2006

GI Recept - Marinerad Fläskkarré med jordnötssås





Pixi ääälskar jordnötssås! Och som tur är hör jordnötter till avdelningen GI-mat. Det här receptet kommer från Fredrik Paulúns GI-receptbok Blodsockerblues i köket. Och det är tänkt för 4 personer. Nyfiken på mer om hans bok? Här hittar du mer!

500 gr fläskkarré (du kan också använda fläskfilé)
1 röd spansk pepparfrukt
1 dl kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar

Jordnötssås
1 dl salta jordnötter
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 krm salt

1. Marinera köttet: Kärna ur och hacka pepparfrukten och blanda den med sojan och vitlöken till en marinad. Lägg sedan köttet i denna och låt marinera i ca 2 tim. Under tiden förbereder du såsen.
2. Jordnötssås: Finhacka jordnötterna och blanda dem med matlagningsyoghurt, ingefära, sambal oelek och salt.
3. Grilla köttet: I grillpanna gör du såhär - grilla köttet i en minut, vänd det 90 grader och grilla ytterligare i en minut. Gör likadant på andra sidan. Efterstek i ugn 5 - 10 min på 175 graders värme. Krydda med salt och peppar.
4. Servera köttet med jordnötssåsen och grillade grönsaker. Eller en sallad och haricot verts. Och varför inte quinoa?

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...