Kidneybönor och GI - går det ihop? Ja, det har Pixi lärt sig att det gör. De konserverade bönorna har högre GI än de torkade som du kokar själv. De är också godare. Men vill man göra det enklare för sig, ja, då tar man de i burk ... Detsamma gäller tomaterna. Och den här chilin blir du VÄLDIGT mätt på och receptet räcker till 4 personer:
450 gr köttfärs (eller kyckling eller kalkon)
2 finhackade vitlökar
1 hackad lök
2 msk chilipulver (OBS! den är stark)
1 tsk kummin som stöts i mortel
240 gr /eller en burk/ kidneyböner
400 gr /eller en burk/ krossade tomater
1 liten burk gröna chilifrukter, hackade
(2 tmsk tomatpasta)
1. Skölj de kokta kidneybönorna och låt dem torka.
2. Bryn vitlök, lök och köttfärs i en stor och djup teflonpanna. Om du använder färs, finfördela det i pannan. Om har hela bitar kyckling eller kalkon, skär de i små bitar innan du bryner det.
3. Häll av ev extra fett och krydda med chilipulver och kummin. Rör om ordentligt.
4. Lägg i de krossade, eller finhackade, tomaterna, kidneybönorna och chilifrukterna och den ev tomatpastan. Rör om. Låt allt koka under lock på medium till svag värme tills smakerna blandas. Ju längre chilin kokar ihop sig, desto godare blir den!
2. Bryn vitlök, lök och köttfärs i en stor och djup teflonpanna. Om du använder färs, finfördela det i pannan. Om har hela bitar kyckling eller kalkon, skär de i små bitar innan du bryner det.
3. Häll av ev extra fett och krydda med chilipulver och kummin. Rör om ordentligt.
4. Lägg i de krossade, eller finhackade, tomaterna, kidneybönorna och chilifrukterna och den ev tomatpastan. Rör om. Låt allt koka under lock på medium till svag värme tills smakerna blandas. Ju längre chilin kokar ihop sig, desto godare blir den!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar