Pixi tycker om kaffe. Så är det bara. Så nu i sommar när det varit så in i vassen varmt har hon gjort iskaffe. Och det är sååå himmmla gott! säger Pixi. Och hon säger att alla recepten är för 1 person och att hon ABSOLUT INTE använder socker i kaffet.
Iskaffe på svenska
1 dl starkt bryggkaffe
1 dl kall mjölk
4 - 6 isbitar
ev 2 tsk strösocker
1. Blanda kaffe, mjölk, isbitar och (ev) socker i en mixer och mixa.
2. Håll upp i ett högt glas. Garnera med några kaffebönor (om du har) och drick med sugrör.
Islatte - iskaffe på italienska
En dubbel espresso
2 tsk socker
2 dl kall mjölk
4 - 6 isbitar
1. Blanda ner sockret i espresson.
2. Häll kaffet och isbitarna i en mixer och mixa - eller krossa isen med en handshaker och blanda iskrosset i kaffet.
3. Skumma den kalla mjölken med en mjölkskummare.
4. Häll i kaffeblandningen och mjölken i ett högt glas.
Klart!
Frappé - iskaffe på grekiska
3 tsk espressopulverkaffe
3 msk kallt vatten
2–3 msk kondenserad mjölk
ev lite socker
ca 1,5 dl kallt vatten
isbitar
2. Häll kaffeblandningen i ett högt glas.
3. Blanda den kondenserade mjölken med ca 1,5 dl kallt vatten, och rör i mjölkblandningen i kaffet.
3. Om du tycker om sött kaffe, tillsätt extra socker. Den kondenserade mjölken är i sig ganska söt, så smaka av först.
4. Lägg i några isbitar, garnera med några kaffebönor (om du har) och drick med sugrör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar