29 aug. 2006

GI Recept - Fylld paprika med fetaost



Här är ett recept som blev en favorit när Pixi började sin GI diet-Rivstart. Enkelt, lågt GI och gott! säger Pixi som ibland gör några fler paprikor för att spara till lunch nästa dag. Recept till 4 personer.

4 paprikor - 2 röda, 2 gula
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gr fetaost
300 gr nötfärs
8 - 10 champignoner
1 tsk oregano
salt&peppar
smör

1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Skär av toppen på paprikorna och kärna ur dem.

3. Skala och finhacka vitlök och lök.
4. Skär champignonerna i skivor.
5. Skär fetaosten i tärningar.
6. Smält smöret i en stekpanna, bryn vitlök och lök lätt, tillsätt champignonerna, köttfärsen, fetaosten, krydda med salt&peppar, oregano och blanda i någon minut.
7. Fyll paprikorna med färsen, toppa med en skiva fetaost och placera dem en smörad ugnssäker form.
8. Placera formen mitt i ugnen och stek i 250°, 20-25 minuter, tills färsen är genomgräddad. Dekorera med persilja och servera!

Pixis tips: Ta olika färger på paprikorna och servera med grönsallad och Olivdressing Super Duper.

2 kommentarer:

Anonym sa...

låter riktigt gott, får testa någon dag :)
Brukar du äta en eller två?

Alisa sa...

Aaaah precis vad jag ville göra:D Gud så roligt!:) Tusen tack! det ska lagas idag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...