12 jan. 2012
Inkokt Lax med Ljummen Primörsallad! LCHQ!
Inkokt lax med ljummen primörsallad
Inkokt lax - en svensk klassiker och jätte-gott! Det här receptet kommer från Fredrik Paulúns nya bok LCHQ - låghydratkost av högsta kvalitet.
Och är beräknat till 4 portioner!
Ingredienser:
800 g laxfilé
Lag:
1 liter vatten
1/2 citron i skivor, (gärna ekologisk)
3 tsk salt
några dillkvistar
Dillmajonäs:
2 dl crème fraîce
2 msk majonäs
1/2 dl hackad färsk dill
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Ljummen primörsallad:
300 g romainsallad
70 g ruccolasallad
500 g grön sparris
1 knippe rädisor
150 g sockerärtor
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
havssalt och svartpeppar
Så här gör du:
1. Skär laxen i fyra lika stora portionsbitar.
2. Koka upp lagen och låt den koka i ett par minuter. Ta bort citronskivorna och lägg i fisken. Det är viktigt att lagen täcker ordentligt.
3. Låt laxen sjuda i lagen ca 10 min.
4. Primörsallad: Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sparrisen och låt sjuda i ca 10 min. Ta upp dem och låt svalna. Skölj grönsakerna. Skär romain- och ruccolasalladen i grova bitar, ansa och dela rädisorna och sparrisen. Lägg dem i en skål. Blanda dressingen - olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Häll den över salladen.
5. Dillmajonäs: Blanda ingredienserna och servera i en separat skål.
Och så kan man ju naturligtvis servera nykokt färskpotatis till, om man inte är LCHQ:are!
Och ... här! ... kan du provläsa LCHQ - låghydratkost av högsta kvalitet! Jätte-fina bilder och layout!
Och ... här! ... finns boken att köpa, om du skulle känna dig sugen, och det till ett bra pris!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar